در این نشست که با حضور اکثریت اعضای شورای علمی همراه بود، هر یک از اعضا به بازتعریف تحولات و رویدادهای اخیر در حوزههای تخصصی خود پرداختند. هدف از این بخش، مرور روندهای کلان در سیاست منطقهای و بینالمللی و همافزایی تحلیلی میان اعضای شورا بود.
در ادامه جلسه، محور ویژهای به بررسی روند مذاکرات ایران و ایالات متحده اختصاص یافت. در این بخش، آقای دکتر حسن بهشتیپور با تمرکز بر نقش روسیه، تحلیلی از جایگاه این کشور در تحولات مربوط به مذاکرات ارائه داد. وی با اشاره به روابط تهران و مسکو، به تأثیر راهبردی روسیه در تسهیل یا ایجاد چالش در مسیر گفتوگوهای ایران و غرب پرداخت و بر لزوم درک دقیقتری از ملاحظات روسیه در تعاملات چندجانبه تأکید کرد.
سپس دکتر رحمن شریعتینیا با تمرکز بر سیاستهای چین، نقش پکن در معادلات مربوط به مذاکرات ایران و آمریکا را مورد بررسی قرار داد. وی با اشاره به سیاست خارجی محتاطانه و مبتنی بر منافع اقتصادی چین، حضور این کشور در معادلات خاورمیانه و نگاه راهبردی آن به ایران را تحلیل کرد. شریعتینیا تأکید کرد که چین در چارچوب یک موازنهساز جهانی، در پی حفظ ثبات است و نقش آن را باید در قالبی فراتر از حمایت صرف تفسیر کرد.