تحریریه ایراس
کاخ سفید تاکنون همه توان نظامی خود و ناتو را بسیج کرده و تعیین بسته کمکی تقریبا ۴۴ میلیارد دلاری آن هم در مدت بسیار کوتاه، رکوردهای این پیمان نظامی را جابجا کرده تا به هر قیمتی از پیشروی روسیه در خاک اوکراین جلوگیری کند، هرچند که به اذعان بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس، علی رغم همه کمک ها روسیه همچنان در حال پیشروی است.
ایالات متحده تا اینجا از ارسال تسلیحات تغییر دهنده موازنه همچون جنگنده خودداری کرده اما به نظر میرسد پیشروی مسکو آنها را متقاعد کرد تا به درخواست اوکراین، سامانه های پیشرفته راکتی دوربرد MLRS و HIMARS را هم وارد بازی کنند.
این سامانه های راکت انداز چندگانه خودکششی، با وجود سن تقریبا زیاد، امکانی را می توانند به ارتش اوکراین دهند که برای روسها مشکل آفرین است، آن هم اینکه میتوانند راکتهای خود را به صورت دقیق به اهداف در فاصله ۳۰۰ تا ۵۰۰ کیلومتر شلیک کنند! این یعنی اینکه اوکراین خواهد توانست اهداف و شهرها را در عمق خاک روسیه هدف قرار دهد. هرچند سامانههای دفاعی روسیه قاعدتا مقابله خواهند کرد، اما این توان باعث نگرانی جدی مسکو شده و مقامات این کشور در یک برنامه تلویزیونی، این تصمیم را عبور آمریکا از خط قرمز خوانده اند.
برخی تحلیلگران هشدار میدهند که آمریکا باید از وارد آوردن فشار بیش از حد بر روسیه خودداری کند چرا که ممکن است مسکو را به واکنشهای شدید وادار کند. از سوی دیگر نگاه غالب در واشنگتن این است که اگر روسیه از پس اوکراین برآید، بعد از آن نوبت به دیگر کشورهای همسایه میرسد که عضو ناتو هستند و آنگاه رویارویی مستقیم اجتناب ناپذیر میشود، پس بهترین سیاست این است که مسکو به هر طریقی حتی به قیمت جان و زیرساختهای اوکراینیها، در همانجا متوقف شود. / ایراس