تاریخ : پنج شنبه, ۲۲ آذر , ۱۴۰۳ 11 جماد ثاني 1446 Thursday, 12 December , 2024

بحث‌ها درباره کمک غرب به اوکراین در بروکسل و نیویورک

  • ۱۲ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۵۰
بحث‌ها درباره کمک غرب به اوکراین در بروکسل و نیویورک
به گزارش پولیتیکو، اوکراین در این مسئله، علاوه بر جوزپ بورل، حمایت فرانسه، سوئد، لتونی، هلند و لهستان را دریافت کرده است، در حالی که مجارستان و اسلواکی، که دولت‌هایشان در غرب اغلب به عنوان دوست مسکو توصیف می‌شوند، به شدت با آن مخالفت کرده‌اند.

#اختصاصی

به قلم: الکسی زابردین، روزنامه کامرسانت روسیه

در ۳۰ اوت، وزرای دفاع اتحادیه اروپا برای نشستی گرد هم آمدند که موضوع اصلی آن کمک بیشتر به اوکراین بود. اگرچه اکثریت وزرای حاضر در بروکسل در مورد لزوم حمایت از کی‌یف تردیدی نداشتند، اما درباره پارامترها و روش‌های این کمک بحث‌هایی در گرفت. در نتیجه، علی‌رغم فشارهای جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا، توافقی برای صدور مجوز جمعی به نیروهای مسلح اوکراین جهت حمله به روسیه با سلاح‌های دوربرد غربی حاصل نشد. طرح اعزام مربیان نظامی به خاک اوکراین نیز شکست خورد. در همان روز، نقش غرب در درگیری اوکراین در نشست شورای امنیت سازمان ملل، که به درخواست روسیه برگزار شده بود، مورد بحث قرار گرفت. در نیویورک نیز هیچ اجماعی حاصل نشد.

پس از اینکه وزرای خارجه اتحادیه اروپا در ۲۹ اوت پارامترهای کمک بیشتر به اوکراین را بررسی کردند (و به توافق نرسیدند)، همتایان آنها، وزرای دفاع، فرصت پیدا کردند تا این مسئله را مورد بحث قرار دهند. دو موضوع کلیدی در دستور کار نشست روز جمعه قرار داشت. اولی مربوط به درخواست اوکراین برای اجازه دادن به نیروهای مسلح این کشور برای حمله به روسیه با استفاده از سلاح‌های دوربردی بود که توسط اروپایی‌ها تامین می‌شود. موضوع دوم به آینده ماموریت اتحادیه اروپا برای آموزش نظامیان اوکراینی مربوط می‌شد که ماموریت آن در اکتبر به پایان می‌رسد.

به گفته دمیترو کولبا، وزیر خارجه اوکراین، برخی شرکا به طور فردی می‌گویند که با حملات دوربرد به اهداف نظامی در فدراسیون روسیه مخالف نیستند، اما کی‌یف باید تایید جمعی اتحادیه اروپا را دریافت کند. وزرای خارجه در این مورد به نظر مشترکی نرسیدند. پیش از نشست وزرای دفاع، جوزپ بورل تاکید کرد که “هیچ کشور اتحادیه اروپا نمی‌خواهد با روسیه بجنگد”، اما تمامی محدودیت‌ها برای نیروهای مسلح اوکراین در حملات به خاک روسیه باید لغو شود، زیرا مسئله “صرفاً کمک به اوکراین” است.

به گزارش پولیتیکو، اوکراین در این مسئله، علاوه بر جوزپ بورل، حمایت فرانسه، سوئد، لتونی، هلند و لهستان را دریافت کرده است، در حالی که مجارستان و اسلواکی، که دولت‌هایشان در غرب اغلب به عنوان دوست مسکو توصیف می‌شوند، به شدت با آن مخالفت کرده‌اند. با این حال، واضح است که بوداپست و براتیسلاوا تنها کشورهایی نیستند که در این زمینه نگرانی دارند. به عنوان مثال، ایده حمله به خاک روسیه در ایتالیا با استقبال خوبی مواجه نشده است: آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه، روز قبل تاکید کرد که رم به کی‌یف سلاح‌های دفاعی می‌فرستد که فقط می‌توانند در خاک اوکراین استفاده شوند.

در کنفرانس مطبوعاتی پس از نشست وزرای دفاع، جوزپ بورل تایید کرد که امکان توافق بر سر صدور مجوز جمعی برای اوکراین جهت حمله به روسیه با سلاح‌های غربی وجود نداشت. رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا تاکید کرد که اگر اتحادیه اروپا موضع واحدی اتخاذ کند او شخصاً هیچ خطری از بابت تشدید تنش نمی‌بیند، اما کشورهای عضو اتحادیه اروپا تصمیم گرفتند این موضوع را در سطح دوجانبه بگذارند. در عین حال، به گفته آقای بورل، اظهاراتی مبنی بر اینکه استفاده از سلاح‌های انتقالی توسط کشورهای اروپایی علیه اهدافی در فدراسیون روسیه به معنای کشاندن اتحادیه اروپا به “جنگ با روسیه” است، اغراق‌آمیز است.

در همین حال، تمدید ماموریت اتحادیه اروپا برای آموزش پرسنل نظامی اوکراین هیچ اعتراضی را برنیانگیخت. به گفته آقای بورل، کل مسئله مربوط به گسترش آن بود. در عین حال، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا به طور غیرمنتظره‌ای قبل از نشست اعلام کرد که موضوع اعزام مربیان اروپایی به اوکراین در حال حاضر در دستور کار نیست، اگرچه این موضوع در روزهای اخیر به طور فعال مورد بحث قرار گرفته بود. دلیل این اظهار نظر غیرمنتظره آقای بورل ظاهراً این بود که به گفته هانو پیوکر، وزیر دفاع استونی، شرکا نتوانسته‌اند به اجماع برسند و بدون آن، امکان اعزام مربیان به عنوان بخشی از ماموریت مشترک وجود نخواهد داشت.

با این حال، در یک کنفرانس مطبوعاتی، جوزپ بورل اشاره کرد که پیشرفت قابل توجهی در طول مذاکرات در مورد کار آینده ماموریت آموزشی اتحادیه اروپا حاصل شده است.

اولاً، وزرای دفاع توافق کردند که تا پایان سال ۱۵ هزار نیروی اوکراینی دیگر را آموزش دهند و تعداد کل سربازان اوکراینی آموزش‌دیده تحت برنامه اتحادیه اروپا را به ۷۵ هزار نفر برسانند. ثانیاً، متحدان به پیشنهاد آقای بورل تصمیم گرفتند یک “مرکز هماهنگی کوچک در کی‌یف” برای ماموریت آموزشی ایجاد کنند. ثالثاً، یک مرکز نوآوری دفاعی که توسط کمیسیون اروپا برای ادغام بخش دفاعی اوکراین در مجتمع نظامی-صنعتی اتحادیه اروپا افتتاح شده است، ممکن است به زودی در پایتخت اوکراین ایجاد شود.

در عین حال، آقای بورل با اشاره به اینکه شخصاً مخالف تصمیمی متفاوت نخواهد بود، تایید کرد که کشورهای اتحادیه اروپا در نهایت تصمیم گرفتند مربیان نظامی به اوکراین اعزام نکنند. به گفته او، آموزش سربازان نیروهای مسلح اوکراین “تا حد امکان نزدیک” به اوکراین انجام خواهد شد.

در حالی که جوزپ بورل در حال جمع‌بندی بحث‌ها درباره کمک‌های بیشتر به اوکراین و درخواست برای افزایش تسلیحات به نیروهای مسلح اوکراین بود، نشستی از شورای امنیت سازمان ملل به ابتکار روسیه در نیویورک آغاز شد که موضوع آن تامین تسلیحات غربی به کی‌یف بود. قابل توجه است که دو روز قبل از این، شورای امنیت جلسه‌ای در مورد اوکراین به درخواست ایالات متحده و اسلوونی برگزار کرده بود که در آن حملات روسیه به زیرساخت‌های اوکراین مورد بحث قرار گرفت.

دمیتری پولیانسکی، معاون نماینده دائم فدراسیون روسیه در سازمان ملل، در سخنرانی به نمایندگی از مسکو، جلسه گذشته شورای امنیت را اتلاف وقت خواند و قول داد که جلسه جدید – که به ابتکار روسیه برگزار شد – به طور کیفی متفاوت از آن خواهد بود.

آقای پولیانسکی که همکاران غربی خود را به “استانداردهای دوگانه آشکار” متهم کرده بود، اطمینان داد که تامین سلاح به اوکراین عامل اصلی جلوگیری از حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران اوکراین است. به گفته او، “بدون پمپاژ تسلیحات غربی، اوکراین مدت‌ها پیش جنگ را متوقف می‌کرد”.

دمیتری پولیانسکی اظهار داشت که “اوکراین به چیزی شبیه چمدانی بدون دسته برای غرب تبدیل شده است” و “کاملاً به کمک‌های غربی وابسته است.” با این حال، به گفته این دیپلمات روسی، این موضوع به کی‌یف کمک نمی‌کند و بنابراین “رژیم رو به سقوط سریع کی‌یف” قصد دارد ایالات متحده را به رویارویی مستقیم با روسیه بکشاند و خواستار اجازه استفاده از تسلیحات دوربردی که به آن تحویل داده شده در خاک روسیه است.

با این حال، موضع اعلام شده توسط آقای پولیانسکی حمایت گسترده‌ای دریافت نکرد و از سخنرانی نمایندگان کشورهای غربی مشخص شد که دیپلمات‌های گرد آمده در شورای امنیت سازمان ملل حتی بیشتر از وزرای کشورهای اتحادیه اروپا که به مدت دو روز در مورد همین موضوع بحث کرده بودند، از اجماع بر سر تامین سلاح به اوکراین فاصله دارند.

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=11034
  • نویسنده : الکسی زابردینروزنامه کمرسانت روسیه
  • 97 بازدید

برچسب ها

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.