تاریخ : چهارشنبه, ۲۸ خرداد , ۱۴۰۴ 22 ذو الحجة 1446 Wednesday, 18 June , 2025

دکتر مهدی سنایی از سردیس شاعر اوستیایی در دانشگاه علامه رونمایی کرد.

  • ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۴
دکتر مهدی سنایی از سردیس شاعر اوستیایی در دانشگاه علامه رونمایی کرد.
مشاور سیاسی رئیس جمهور پس از نصب سه تندیس از شاعران و ادبای ایرانی از جمله فردوسی، خیام و حافظ در روسیه، سردیس شاعر اوستیایی، ختاگوروف را نیز در دانشگاه علامه طباطبایی رونمایی کرد.

#اختصاصی

مراسم رونمایی از سردیس، خِتاگوروف، شاعر اوستیایی در دانشگاه علامه طباطبایی با سخنرانی؛ دکتر مهدی سنایی، مشاور سیاسی رئیس جمهور؛ شجاع احمدوند، رئیس دانشگاه علامه طباطبایی؛ آلان اوگایف، رئیس دانشگاه اوستیای شمالی؛ روسلان بزاروف، استاد دانشگاه؛ الکسی چبیروف، مدیر مرکز تحقیقاتی ولادی قفقاز، دکتر کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه و دکتر دیوسالار، معاون توسعه همکاری‌های علمی و فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، در روز چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در محل دانشکده ادبیات فارسی و زبان­های خارجی برگزار شد.


دکتر مهدی سنایی معاون سیاسی دفتر رییس جمهور و مشاور سیاسی رییس جمهور در این مراسم ضمن سپاسگزاری از تلاش های دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه اوستیای شمالی و به ویژه حضور سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اظهار کرد:

خرسندم و شکرگزار که در جلسه نصب سردیس شخصیت ادبی و فرهنگی برجسته آستیای شمالی، کستا ختاگوروف حاضر شدم. سنایی در ادامه از همکاری دانشگاه علامه طباطبایی و دانشگاه اوستیای شمالی اظهار خرسندی کرد و گفت:  من توصیه میکنم به همه دوستانی که در این جلسه حضور دارند حتما از ولادی قفقاز و اوستیای شمالی دیدار داشته باشند. یقین دارم که مهر و محبت این مردم را به دل خواهید سپرد و میدانم که این امکان برای دانشجویان وجود دارد. در این منطقه همه آنچه که یک ایرانی از تاریخ، فرهنگ و تمدن در خود دارد در آنجا قابل لمس است و من این مهر را ۲۵ سال پیش زمانی که رایزن فرهنگی در این کشور بودم به دل سپردم.

وی بیان کرد: طی قرون اخیر قبل از اینکه ماشین و هواپیما پدید بیاید، یکی از راه های مواصلاتی، که مسیر امن تری از داغستان بود قفقاز بوده است.سنایی اشاره کرد که در ایران قفقاز با عنوان قفقاز جنوبی شناخته شده است اما قفقاز جغرافیای بزرگتری دارد.

همچنین مشاور سیاسی رییس جمهور از خبرنگاران خواست از ارائه اطلاعات در خصوص مناطق اوستیای شمالی و اوستیای جنوبی دقت بیشتری کنند چرا که در اوستیای شمالی هیچ مناقشه ای نیست.

خوشبختانه سفارت ایران در روسیه در سالهای اخیر موفق شد تا در حاشیه جنوبی روسیه مجسمه خیام نیشابوری در شهر آستاراخان، حافظ در ماخاچ قلعه و در تابستان ۱۳۹۸ مجسمه حکیم ابوالقاسم فردوسی را در دانشگاه اوستیای شمالی نصب نماید.

مشاور سیاسی رییس جمهور در ادامه از همکاری و گسترش روابط سیاسی و فرهنگی بین ایران و روسیه ابراز خرسندی و امیدواری کرد و گفت: روابط ایران و روسیه را باید در همه سطوح دید؛ در افق پیش روی نظم جهانی، سطح منطقه‌ای و خاورمیانه که باید از آن بهره برد.


دکتر مهدی سنایی، معاون سیاسی دفتر رییس جمهور در پایان از تلاش و فعالیت‌های استادان برجسته دانشگاه اوستیای شمالی، رییس پیشین دانشگاه علامه طباطبایی دکتر سلیمی و رییس فعلی این دانشگاه دکتر احمدوند و دکتر حسین دیوسالار معاون توسعه همکاری های فرهنگی و علمی سازمان فرهنگ و ارتباطات قدردانی و تشکر کرد.
دکتر حسین دیوسالار نیز با اشاره به خدمات ارزنده دکتر سنایی در سالهای اخیر در جایگاه سفیر ایران در روسیه و هم اکنون به عنوان مشاور سیاسی رییس جمهور گفت:  تعاملات ارزنده فرهنگی و علمی دو کشور، ایران و روسیه، با نام دکتر سنایی گره خورده است. ایشان فردی جامع الاطراف هستند و علاوه بر فعالیت و تبحر در حوزه سیاست خارجی در دولت، نقش پر رنگی در اشاعه فرهنگ و ادب ایران به کشور روسیه داشته‌اند.
دکتر دیوسالار افزود: مفتخریم ایشان دورانی به عنوان معاون سازمان فرهنگ و ارتباطات، رایزن فرهنگی ایران و روسیه و نیز سفیر ایران در روسیه اقدامات فرهنگی گسترده ای برای این دو کشور انجام داده‌‍اند.

دکتر احمدوند رییس دانشگاه علامه طباطبائی نیز یادآور شد، بذری را که سالها پیش دکتر سنایی با اقدامات فرهنگی در این راستا کاشته اند، امروز ما در دانشگاه های ایران و روسیه برداشت میکنیم.

دکتر مهدی سنایی در پایان مراسم به همراه دیگر استادان و مسئولان فرهنگی از سردیس کستا ختاگوروف در حیاط دانشگاه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی تهران رونمایی کرد.

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=12362
  • منبع : موسسه مطالعات ایران و اوراسیا (ایراس)
  • 589 بازدید

برچسب ها

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰

دیدگاهها بسته است.