قهرمان سلیمانی اعلام کرد این نمایشگاه که در برگیرنده مجموعه ای نفیس از هنرهای ایرانی دوره قاجار است از پانزدهم می ( ۲۵ اردیبهشت) تا بیست و پنجم جولای ( ۳ مرداد) برای دوستداران هنر و فرهنگ ایرانی برپا خواهد بود.
وی گفت: این نمایشگاه مشتمل بر ۳۰۰ اثر از مجموعه غنی هنر ایران در موزه دولتی شرق است و آثاری از بنیاد مرجانی و بایگانی دولتی فدراسیون روسیه و موزه انسان شناسی و قوم نگاری پتر کبیر به رسم امانت در این نمایشگاه در معرض دید مراجعه کنندگان قرار خواهد گرفت.
سلیمانی افزود: این مجموعه شامل آثار نقاشی، مینیاتور، سرامیک، شیشه، آثار هنری چوبی و فلزی، فرش و پارچه های منقش دستبافت، دستنویسها و سلاحهای مختلف است.
رایزن فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران در مسکو تصریح کرد: نمایشگاه در چند بخش شامل دولت و حکومت، اعتقاد مردمی و تجربه دینی، ارتباط با خارجیها و تاثیر مد اروپایی، رسوم نظامی و صنایع دستی و فرهنگ مردم که تلفیقی از نوآوریها و سنتهاست، برگزار می شود.
وی گفت: در دهه های اخیر هنر دوره قاجار در سطح جهان مورد توجه قرار گرفته است و مجموعه ای از این آثار در موزه های بزرگ دنیا کشورهای مختلف به نمایش درآمده است. اولین نمایشگاه از این دست در دهه هفتاد قرن بیستم در همین موزه برگزار شده بود.
در این موزه بیش از هزار شی هنری از دوره قاجار نگهداری می شود.
نمایشگاه آثار نظامی گنجوی با عنوان «سوژه ها و آثار تصویری نظامی» نیز به مناسبت هشتصد و هشتادمین سالگرد تولد این شاعر ایرانی و پارسی گوی در موزه ملل شرق مسکو با همت وزارت فرهنگ روسیه نیز تا سوم می (۱۳ اردیبهشت) برپا بود.
به گزارش ایرنا از مسکو، در نمایشگاه سوژه ها و آثار تصویری نظامی، ۵۷ اثر هنری شامل نوشته های خطی، تصاویر مینیاتوری از کتاب های نظامی گنجوی و چندین تخته فرش بزرگ و کوچک حاوی تصاویر با سوژه های کتاب های نظامی در ۴ سالن عرضه شده بود.
در آن نمایشگاه آثار شاعر پارسی گوی، تابلوها و بنرهای بزرگی از اشعار وی به زبان فارسی به نمایش در امده بود.
ایلیا زایتسف معاون موزه هنرهای ملل شرق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا خاطرنشان کرد که در بخش ایران موزه ملل شرق مسکو حدود دو هزار و ۵۰۰ شی و اثر هنری قرار دارد که بسیاری از این آثار در انبارها در شرایط مناسب نگهداری می شود و فقط بخش کوچکی در معرض دید عموم قرار می گیرد.