تاریخ : پنج شنبه, ۱۱ خرداد , ۱۴۰۲ 13 ذو القعدة 1444 Thursday, 1 June , 2023

کدام کشور بیشترین کالا را به چین صادر می‌کند +رتبه ایران

  • ۲۲ تیر ۱۴۰۰ - ۱۱:۱۷
کدام کشور بیشترین کالا را به چین صادر می‌کند +رتبه ایران
هر چند چین به عنوان اصلی‌ترین صادرکننده کالا در میان تمام کشورهای جهان شناخته می‌شود، اما این کشور برای تامین نیازهای خود یکی از اصلی‌ترین واردکنندگان کالا نیز به شمار می‌رود.

بر اساس جدیدترین تحلیل‌هایی که از وضعیت تجاری چین در پنج ماهه ابتدایی سال جاری میلادی منتشر شده، این کشور برای تامین نیازهای تجاری خود از بسیاری از کشورهای جهان وارداتی گسترده داشته و ایران نیز در این فهرست قرار دارد، هر چند رقم صادراتی ایران به چین فاصله‌ای قابل توجه حتی با رقبای منطقه‌ای دارد.

برآوردها نشان می‌دهد که چین در طول پنج ماه نخست سال۲۰۲۱، از تایوان بیش از ۹۳ میلیارد دلار واردات داشته و به این ترتیب همسایه چین، اصلی‌ترین نقش را در این بازار ایفا می‌کند.

در رده دوم و سوم نیز کشورهای منطقه شرق آسیا قرار دارند. ژاپن با بیش از ۸۳ و کره جنوبی با بیش از ۸۲ میلیارد دلار جزو اصلی‌ترین شرکای تجاری چین در این حوزه به شمار می‌روند. در رده چهارم این جدول ایالات متحده آمریکا با بیش از ۷۳ میلیارد دلار قرار گرفته و پنجمین صادرکننده عمده کالا به چین نیز استرالیا با بیش از ۶۲ میلیارد دلار بوده است.

در میان کشورهای منطقه، عربستان سعودی اصلی‌ترین صادرکننده کالا به چین است که بخش مهمی از این صادرات به حوزه نفت خام باز می‌گردد. عربستان در پنج ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱، حدودا ۲۱ میلیارد دلار صادرات به چین را به ثبت رسانده است.

هندوستان با ۱۲ و  عمان با ۱۰ میلیارد دلار در رده‌های بعدی قرار دارند. در میان ۵۰ کشور اصلی صادرکننده کالا به چین، امارات متحده عربی در رده ۳۳، کویت در رده ۳۷ و قطر در رتبه ۳۸ قرار گرفته‌اند. عراق نیز بخشی از نیاز نفتی چین در سال جاری را تامین کرده و نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار صادرات را به این کشور ثبت کرده است.

هرچند بر اساس آمارهای ارائه شده از تجارت ایران، چین همچنان اصلی‌ترین واردکننده کالا از ایران به شمار می‌رود اما در تجارت چین، ایران حتی در میان کشورهای منطقه نیز فاصله‌ای زیاد با رقبا دارد. براوردها نشان می‌دهد که ایران در پنج ماه ابتدایی سال جاری میلادی به چین حدودا ۲.۵ میلیارد دلار کالا صادر کرده که مشابه با رقم صادراتی کشورهایی مانند جمهوری چک و ترکمنستان و پایین‌تر از میزان صادرات کشورهایی مانند مغولستان و کنگو است.

در سال‌های گذشته ایران بخشی از نیاز نفتی چین را تامین می‌کرد اما تحت تاثیر تحریم‌ها این آمار به شدت پایین آمده است. در صورت احیای مجدد برجام، پیش‌بینی می‌شود که چین بار دیگر به عنوان یکی از اصلی‌ترین مشتریان نفت ایران شناخته شود.

نویسنده

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=1954
  • منبع : ایسنا

برچسب ها

برچسب ها
آفریقا،روسیه آمریکا،روسیه،تحریم ارمنستان،باکو،ترکیه،ایران افغانستان،طالبان،قدرت اوراسیا،ایران،تجارت اوکراین،آمریکا،روسیه اوکراین،روسیه،آمریکا،جنگ اوکراین،روسیه،جنگ ایران،آذربایجان ایران،اوکراین،روسیه ترکیه،زلزله ترکیه،زلزله،امنیت خبر،اوراسیا روسیه،اعراب،اوکراین روسیه،اوکراین،آمریکا روسیه،ایبورسک روسیه،ایران روسیه،ایران،اتحاد روسیه،ایران،تجارت روسیه،تاجیکستان روسیه،خاورمیانه روسیه،خاورمیانه،آفریقا روسیه،دریای سرخ روسیه،سند،سیاست روسیه،سیاست خارجی غلات،روسیه،اوکراین قزاقستان،ازبکستان قزاقستان،انتخابات نفت،روسیه،آذربایجان هند،چین،بالون چین،آمریکا چین،آمریکا،بالن چین،اوکراین،جنگ،ر.سیه چین،ایران چین،ایران،رئیسی چین،ایران،عربستان چین،ترکیه،روسیه،آسیای مرکزی چین،روسیه چین،روسیه،اوکراین چین،روسیه،ایران چین،هند چین،هند،عربستان چین،هژمونی،غرب چین،پاکستان،هند،هسته ای گروه20،هند،روسیه