تاریخ : دوشنبه, ۸ خرداد , ۱۴۰۲ 10 ذو القعدة 1444 Monday, 29 May , 2023

فارن پالیسی: چین در اوکراین به دام افتاده است

  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۷:۳۹
فارن پالیسی: چین در اوکراین به دام افتاده است
به‌گزارش مرکز مطالعات سورین،‌ نشریه فارن پالیسی در یادداشت تازه خود به‌قلم «کریک سینگلتون» نوشت:از جمله دستاوردهای ژئوپلیتیکی غافلگیرکننده جنگ اوکراین مانند ناتوانی نظامی روسیه، این است که چین هنوز یک قدرت بزرگ نیست.

پکن ثابت کرده که نمی‌تواند بر محاسبات «ولادیمیر پوتین» در اوکراین یا واکنش غرب به تهاجم بی‌دلیل روسیه تأثیر بگذارد.

علاوه بر این، «شی جین پینگ» -رئیس‌جمهور چین- به یک تماشاگر تبدیل شده که ظاهراً تحت تأثیر تصمیم‌هایی قرار گرفته که در واشنگتن، بروکسل و مهم‌تر از آن، مسکو اتخاذ شده است.

مطمئناً تصمیم شی برای حمایت ضمنی از پوتین، به انزوای بین‌المللی روزافزون چین کمک کرده است. روابط شی و پوتین همیشه بیشتر نمادین بوده است.

این مشارکت ریشه در بیزاری متقابل از کاخ سفید دارد. پوتین، اغلب به هجوم سیاسی و نظامی متوسل می‌شود تا نظم بین‌المللی لیبرال را نابود و شوکه کند. در همین حال، شی همواره در سخنان خود بر اصلاح و بهبود نظام بین‌الملل تاکید کرده است.

این واگرایی اکنون در اوکراین رخ می‌دهد، جایی که چین در تلاش است تا جنگ را به‌عنوان محصول جانبی جنگ‌طلبی غرب معرفی کند.

اقتصاد چین در حال حاضر دچار تزلزل شده و مستقیماً در تلاقی نظارتی واشنگتن قرار گرفته است. گرچه پکن به طور کامل تحریم‌ها علیه روسیه را رد کرد، اما نمی‌توان این موضوع را برای بانک‌ها یا شرکت‌های چینی درست خواند.

آن‌ها تقریباً فوراً شروع به پیروی از تحریم‌های غربی کردند، احتمالاً از ترس این که در صورت عمل کردن خلاف این موضوع ممکن است از اقتصاد دلاری‌شده جدا شوند یا توانایی خود برای تأمین منابع آمریکایی و اروپایی را از دست بدهند.

مطمئناً، شی با هدف دستیابی به راه‌حل موجود برای جنگی که به نفع منافع بلندمدت چین باشد، به دنبال تاکتیک‌هایی است.

ولی هنگامی که جنگ در اوکراین به پایان برسد، وی مجبور خواهد شد با یک چشم‌انداز ژئوپلیتیکی به شدت متفاوت از آن‌چه که از چند ماه قبل تاکنون بررسی کرده، ادامه دهد و این یک ضربه واقعی به چین است، زیرا پوتین در سرتاسر جهان خودکامگی را به دست گرفته است.

درک این موضوع، بیش از هر چیز مهم است، به این دلیل که شی واقعاً نمی‌تواند در اوکراین برنده شود، حتی اگر شریک او در نهایت موفق گردد.

نویسنده

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=5155

برچسب ها

برچسب ها
آفریقا،روسیه آمریکا،روسیه،تحریم ارمنستان،باکو،ترکیه،ایران افغانستان،طالبان،قدرت اوراسیا،ایران،تجارت اوکراین،آمریکا،روسیه اوکراین،روسیه،آمریکا،جنگ اوکراین،روسیه،جنگ ایران،آذربایجان ایران،اوکراین،روسیه ترکیه،زلزله ترکیه،زلزله،امنیت خبر،اوراسیا روسیه،اعراب،اوکراین روسیه،اوکراین،آمریکا روسیه،ایبورسک روسیه،ایران روسیه،ایران،اتحاد روسیه،ایران،تجارت روسیه،تاجیکستان روسیه،خاورمیانه روسیه،خاورمیانه،آفریقا روسیه،دریای سرخ روسیه،سند،سیاست روسیه،سیاست خارجی غلات،روسیه،اوکراین قزاقستان،ازبکستان قزاقستان،انتخابات نفت،روسیه،آذربایجان هند،چین،بالون چین،آمریکا چین،آمریکا،بالن چین،اوکراین،جنگ،ر.سیه چین،ایران چین،ایران،رئیسی چین،ایران،عربستان چین،ترکیه،روسیه،آسیای مرکزی چین،روسیه چین،روسیه،اوکراین چین،روسیه،ایران چین،هند چین،هند،عربستان چین،هژمونی،غرب چین،پاکستان،هند،هسته ای گروه20،هند،روسیه