تاریخ : چهارشنبه, ۱۰ خرداد , ۱۴۰۲ 12 ذو القعدة 1444 Wednesday, 31 May , 2023

قطع همکاری برخی شرکت‌های هندی با روسیه

  • ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۷:۲۲
قطع همکاری برخی شرکت‌های هندی با روسیه
تهران – ایرنا – چند شرکت هندی مبادلات تجاری خود با روس ها را به رغم موضع بی طرفانه این کشور نسبت به روسیه قطع کردند.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از روزنامه سنگاپوری استریت تایمز، شرکت چند ملیتی «تاتا استیل» هند اعلام کرد که این شرکت برای توقف داد و ستد با روسیه، تصمیمی آگاهانه گرفته است.

سخنگوی این شرکت گفت که به منظور پایان دادن به وابستگی به روسیه، شرکت عرضه جایگزین مواد خام برای کارخانه های تولید فولادش در هند، انگلیس و هلند را تامین می کند.

شرکت فناوری اطلاعات «اینفوسیس» نیز خبر داد که فعالیت خود را در روسیه متوقف کرده است.

«سلیل پاره» مدیر اجرای شرکت اینفوسیس گفت: ما تیم کوچکی کمتر از ۱۰۰ کارمند در روسیه داریم که به تعدادی از مشتریان جهانی ما خدمات ارائه می دهند.

وی افزود: با توجه به شرایط حاکم، تصمیم گرفته ایم این خدمات را از روسیه به سایر مراکز تحویل جهانی منتقل کنیم.

همچنین برند خودروهای لوکس بریتانیایی جگوار لندرور که تحت مالکیت شرکت تاتا موتورز هند است، صادرات به روسیه را به دلیل مشکلات تجاری متوقف کرده، اقدامی که مورد استقبال دولت انگلیس قرار گرفته است.

هند موضعی بی طرفانه در ارتباط با جنگ اوکراین اتخاذ و از محکومیت آشکار روسیه به عنوان یک شریک مهم دفاعی خودداری کرده است.

با وجود فشارهای غرب، هند از آغاز جنگ اوکراین، نفت را با تخفیف از روسیه خریداری کرده و به دنبال منابع بیشتر است.

موضع شرکت های تجاری هر چه باشد، تاثیر جنگ به ویژه در بخش هایی چون کود، گاز و زغال سنگ کک احساس شده است.

خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که شرکت بزرگ نفت و گاز طبیعی هند برای یافتن کشتی به منظور انتقال ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام از روسیه با مشکل مواجه است.

تحلیل گران می گویند چنانچه جنگ اوکراین ادامه یابد و غرب تحریم ها را حفظ کند، شرکت های هندی با وجود موضع بی طرفانه دهلی نو نسبت به جنگ اوکراین، انجام داد و ستد با روسیه را دشوار می یابند.

در این میان، طبق ارقام دولتی واردات هند از روسیه در یازده ماه نخست سال ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۲ و قبل از آغاز جنگ اوکراین، به ۸.۶۹ میلیارد دلار رسیده است که ۵۸ درصد بیش از واردات کلی ثبت شده به ارزش ۵.۴۸ میلیارد دلار در سال کامل مالی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱ است.

ارزیابی های حاکی است که بیش از ۳۰ درصد از شرکت ها در هند، چین، کره جنوبی و اندونزی با خطر روبه رو هستند و نسبت به تاثیرات درگیری های روسیه و اوکراین بسیار آسیب پذیرند.

رهبران غربی  امیدوار بودند که هند به ویژه با توجه به مشارکت رو به رشد دهلی نو در گروه چهارگانه کشورهای دموکراتیک منطقه پاسیفیک در سال های اخیر، خود را با اوکراین و علیه روسیه همسو کرده باشد اما هند این کار را نکرد. در عوض، رویکردی را دنبال کرد که به نظر به نفع روسیه بود.

اما بی‌طرفی هند به روسیه ممکن است در کوتاه‌مدت به نفع این کشور باشد، اما ممکن است در بلندمدت این کار را نکند. این بدان معنا نیست که هند باید خود را با غرب هماهنگ کند. این نشان می دهد که اقدام عاقلانه، متمایل نشدن شدید به سمت روسیه و در عوض انتخاب «مسیر میانه» است؛ مسیری که برخی از رهبران هند می‌گویند قصد دارد در آن گام بردارند.

نویسنده

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=5150
  • منبع : ایرنا

برچسب ها

برچسب ها
آفریقا،روسیه آمریکا،روسیه،تحریم ارمنستان،باکو،ترکیه،ایران افغانستان،طالبان،قدرت اوراسیا،ایران،تجارت اوکراین،آمریکا،روسیه اوکراین،روسیه،آمریکا،جنگ اوکراین،روسیه،جنگ ایران،آذربایجان ایران،اوکراین،روسیه ترکیه،زلزله ترکیه،زلزله،امنیت خبر،اوراسیا روسیه،اعراب،اوکراین روسیه،اوکراین،آمریکا روسیه،ایبورسک روسیه،ایران روسیه،ایران،اتحاد روسیه،ایران،تجارت روسیه،تاجیکستان روسیه،خاورمیانه روسیه،خاورمیانه،آفریقا روسیه،دریای سرخ روسیه،سند،سیاست روسیه،سیاست خارجی غلات،روسیه،اوکراین قزاقستان،ازبکستان قزاقستان،انتخابات نفت،روسیه،آذربایجان هند،چین،بالون چین،آمریکا چین،آمریکا،بالن چین،اوکراین،جنگ،ر.سیه چین،ایران چین،ایران،رئیسی چین،ایران،عربستان چین،ترکیه،روسیه،آسیای مرکزی چین،روسیه چین،روسیه،اوکراین چین،روسیه،ایران چین،هند چین،هند،عربستان چین،هژمونی،غرب چین،پاکستان،هند،هسته ای گروه20،هند،روسیه