تاریخ : شنبه, ۸ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 19 شوال 1445 Saturday, 27 April , 2024

احیای جشن نوروز در قزاقستان

  • ۲۷ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
احیای جشن نوروز در قزاقستان
در راستای زنده نمودن نوروز، تعطیلات ۱۰ روزه نوروزی در قزاقستان با عنوان نوروز نامه با عناوین مختلف نام گذاری شده است

#اختصاصی

 

به قلم: مریم شایگان (کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای)

توکایف  رئیس جمهور قزاقستان طی مصاحبه خود با  روزنامه اگمن در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۲۴ بر اهمیت فرهنگی نوروز تاکید کرد و خواستار احیای جشن نوروز شد و از شهروندان قزاقستان درخواست نمود که از نوروز غافل نشوند. او بر اهمیت بزرگداشت نوروز و بازنمایی نمادین آن که نشان‌دهنده شروع یک چرخه جدید زندگی در طبیعت است، تایید نمود. توکایف همچنین بر اهمیت بزرگداشت نوروز به شیوه‌ای تازه و معنادار اشاره نمود؛ «داشتن یک رویکرد تازه و خلاقانه  و افزودن آن به جشن‌های نوروز برای جوان سازی این جشن اهمیت فراوان داد.» او معتقد است که این رویکرد نوآورانه به تحکیم جامعه و تقویت هویت ملی کمک خواهد کرد.

در ادامه این مساله و در راستای اجرای دستورات توکایف، ثابت بارلیبایف، معاون کمیته فرهنگی وزارت فرهنگ و اطلاعات قزاقستان در تاریخ ۱۳ مارس ۲۰۲۴، اعلام کرد که جشن های نوروز از امسال در قالب جدیدی برگزار خواهد شد. قزاقستان بر آن است تا معنا و محتوای تازه ای به نوروز بخشیده و به گونه‌ای نو آن را برگزار نمایند. بر این اساس، برنامه‌ای به عنوان «نوروز نامه» تدوین گردیده که به مدت ده روز یعنی از تاریخ ۱۴ تا ۲۳ مارس هر ساله برگزار خواهد شد. بارلیبایف همچنین به برگزاری حدود ۴۰۰ رویداد در سراسر کشور به عنوان بخشی از برنامه نوروز نامه اشاره نمود.

در راستای زنده نمودن نوروز، تعطیلات ۱۰ روزه نوروزی در قزاقستان با عنوان نوروز نامه با عناوین مختلف به شرح زیر نام گذاری شده است:

  1. ۱۴ مارس روز احیای جشن امل (روز ملاقات): مراسم ملاقات، آغاز دوره جشن نوروزی در میان قزاق‌ها است و بدین روش به استقبال بهار و سال جدید می‌روند. این مراسم امروزه تنها در غرب قزاقستان برگزار می‌شود، اما مطابق با تغییرات جدید، قزاقستان درصدد برگزاری این مراسم در تمام نقاط کشور است. در این روز، مردم با یکدیگر دیدار نموده و ضمن ابراز احترام به بزرگان، فرا رسیدن بهار را به یکدیگر تبریک می گویند. به بیانی دیگر، در روز امل افراد زود از خواب بیدار شده و با اعضای بزرگتر خانواده و همسایگان ملاقات می‌کنند. این روز، زمان بخشیدن نارضایتی‌های گذشته، کنار گذاشتن دشمنی و تهیه دستارخان (سفره سنتی) است. این روز نماد ارزش‌هایی همچون سخاوت، شفقت و خیرخواهی است که روحیه همدلی و حسن نیت را در میان مردم تقویت می نماید.

 

  1. روز ۱۵ مارس، به روز خیریه اختصاص داده شده است.

این روز به امور خیریه، شفقت و دوستی با همسایگان  اختصاص داده شده است. بارلیبایف گفت: «القای فرهنگ بشردوستی ، پرورش ارزش‌های همدردی و کمک متقابل در جامعه ما ضروری است.»

  1. روز ۱۶ مارس روز فرهنگ و سنت های ملی می‌باشد.
  2. روز ۱۷ مارس، روز ترویج ارزش های خانوادگی و تربیت اخلاقی خوانده شده است.
  3. روز ۱۸ مارس به عنوان روز لباس ملی در نظر گرفته شده است.
  4. ۱۹ مارس، روز بازآفرینی نام گذاری شده است.
  5. ۲۰ مارس به عنوان روز ملی ورزش ثبت شده است.
  6. ۲۱ مارس روز وحدت نام گذاری شده است.
  7. ۲۲ مارس آغاز سال جدید و روز نوروز می باشد.
  8. ۲۳ مارس به عنوان بخشی از کمپین زیست محیطی در سراسر کشور برگزار می شود.

به منظور ورود به سال نو با انرژی و روحیه نو، این روز به فعالیت های تمیز کاری اختصاص داده شده است

 

 

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=10204
  • نویسنده : مریم شایگان (کارشناس ارشد مطالعات منطقه ای)
  • منبع : موسسه مطالعات ایران اوراسیا (ایراس)
  • 648 بازدید

برچسب ها

ثبت دیدگاه

دیدگاهها بسته است.