تاریخ : جمعه, ۱۳ مهر , ۱۴۰۳ 1 ربيع ثاني 1446 Friday, 4 October , 2024

چهارمین شماره نشریه تخصصی ” ایران” ویژه موسیقی ایرانی به زبان ژاپنی

  • ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۳:۳۹
چهارمین شماره نشریه تخصصی ” ایران” ویژه موسیقی ایرانی به زبان ژاپنی
به گزارش رایزنی فرهنگی سفارت کشورمان در ژاپن، با توجه به خلاء موجود در ایجاد شناخت هر چه بیشتر در میان فرهیختگان، اساتید دانشگاه، شخصیت ها، مخاطبان عام و موسسات و نهادهای مرتبط از ظرفیت های فرهنگی، هنری و ... کشورمان در زمینه های مختلف، این شماره ارائه گردید.

در این شماره و در بخش “به جهان موسیقی ایرانی خوش آمدید” سازهای ایرانی و پراکندگی آن ها اعم از زهی (زخمه‌ای، کششی، چکشی)، بادی، کوبه‌ای، نقشه پراکندگی سازها و موسیقی مناطق و نواحی ایران مانند کرد، بلوچ، تالش، آذری، گیلکی، بختیاری، لری، قشقایی، ترکمن، مازندرانی، خوزستان، هرمزگان، بوشهر، خراسان و…، معرفی ۱۵ شخصیت برجسته موسیقی سنتی، ۱۰ خواننده پاپ برتر معاصر کشور، جایگاه موسیقی در زندگی ایرانی‌ها، تالارهای موسیقی و … ارائه و نمونه های آن در یوتیوب و آپارات ارائه شده است.

در این شماره و در بخش معرفی “استان‌های ایران“، کردستان به عنوان قطب موسیقی کشور و سنندج به عنوان پایتخت موسیقی ایران معرفی گردیده و در بخش “شناخت اسلام” هم اذان به همراه ترجمه، مؤذن‌های معروف ایران، سبک‌های اذان خوانی و … و به طور نمونه صدای دلنشین استاد موذن زاده در قالب (QR) ارائه گردیده است.

شماره چهارم نشریه در قسمت “برگی از تاریخ ایران“، تاریخ موسیقی ایران از ابتدا تا دوران معاصر و از جمله مهر استوانه‌ای چغامیش که علیرغم کوچکی، تصاویری از گروهی از نوازندگان را بر خود دارد که نشان از قدمت چند هزار ساله سازها و موسیقی ایرانی دارد و یکی از اسناد مهم تاریخ موسیقی جهان به شمار می‌رود به شکل خلاصه جمع آوری گردیده و در بخش گردشگری و سر فصل “به ایران خوش آمدید“، غار کرفتو در دیواندره به عنوان یکی از مشهورترین و معروف ترین دیدنی‌ها و مراکز توریستی استان کردستان و ایران معرفی گردیده است.

ایرانیان سرآمد” عنوان دیگری است که به معرفی قادر عبدالله زاده بزرگترین نوازنده شمشال کردی پرداخته است. او به چوپانی اشتغال داشت و نوازندگی نی شمشال را فرا گرفت و سپس به یکی از سرآمدان موسیقی نواحی ایران مبدل گردید و سفرهای متعدد خارجی برای معرفی موسیقی محلی ایران انجام داد.

طعم ایرانی” این مجله هم به غذای ترخینه به عنوان یکی از غذاهای معروف غرب ایران و از جمله کردستان پرداخته که به عنوان یکی از نخستین غذاهای آماده تاریخ بشر شناخته می‌شود و “صنایع دستی” این شماره به دف‌سازی در استان کردستان و کردها پرداخته چرا که از این استان به عنوان پایتخت دف جهان نام برده می‌شود.

در قسمت “بناها و مکان‌های جدید” که به پیشرفت‌های علمی در زمینه های مختلف می پردازد هم  بیمارستان کوثر سنندج که بعد از انقلاب در سال ۱۳۹۵ به بهره ‌برداری رسید معرفی شده که با ۵۰۴ تخت بیمارستانی بزرگترین مرکز آموزشی و درمانی غرب ایران است که ضمن بر طرف نمودن نیازهای پزشکی در غرب کشور، توانایی پذیرش بیمار از کشور عراق و … را نیز دارد.

در بخش “ایران و ژاپن” دکتر ماساتو تانی استاد دانشگاه کوبه و نوازنده سنتور که بی شک در زمینه روابط موسیقیایی بین ایران و ژاپن، برجسته‌ترین شخصیت علمی و هنری است ارائه و در فصل “تجربه زندگی در ایران” هم خاطرات تحصیل خانم ساواکو ایشی‌ای در تهران آورده شده که دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه هنر توکیو بوده و جذب موسیقی ایرانی شده و برای یادگیری زبان فارسی و نیز نواختن سه تار به ایران سفر کرد. در این بخش به بیان خاطرات وی به همراه تصاویری از تحصیل و نوازندگی او در ایران و ژاپن اشاره شده است.

در “سبک زندگی” نشریه به حضور موسیقی در زندگی ایرانیان و در نواحی مختلف کشورمان پرداخته شده و برای نمونه استفاده از موسیقی در جشن‌ها، مراسم ها، اعیاد، مناسبت ها و … توضیح داده شده است و در بخش پایانی مجله نیز برخی منابع و کتب مرتبط با موسیقی، برخی فعالیت ها و کتب و نشریات رایزنی فرهنگی به زبان ژاپنی و فارسی و … ارائه شده است.

در ویژه نامه این شماره از ۷۵ کیوآرکد (QR) استفاده شده و خوانندگان می‌توانند تنها با اسکن هر کدام از آنان به صفحه‌ای در اینترنت بروند که در آن فیلم های مرتبط و مورد بحث پخش می‌شود که در شناخت مخاطب بسیار تأثیر گذار است.

مجله “ایران” به صاحب امتیازی رایزنی فرهنگی سفارت جمهوری اسلامی ایران، مدیرمسئولی و سردبیری دکتر حسین دیوسالار و تحریریه با مسئولیت قدرت اله ذاکری و همکاری و مشاورت دکتر

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=1303
  • 1867 بازدید

برچسب ها

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.