تاریخ : چهارشنبه, ۲۰ خرداد , ۱۴۰۵ 25 ذو الحجة 1447 Wednesday, 10 June , 2026

آمریکا از درگیری با روسیه اجتناب می‌کند

  • ۲۰ آذر ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۹
آمریکا از درگیری با روسیه اجتناب می‌کند
تارنمای «ریسپانسیبل‌استیت‌کرافت» در یادداشتی با نظرخواهی از کارشناسان کشورهای غربی بیان داشته است که گفتگوی آمریکا با روسیه در موارد اختلافی برای پرهیز از درگیری، یک ضرورت غیر قابل انکار است. نویسنده این یادداشت به بحران‌های ایجادشده در مرزهای روسیه-اوکراین و لهستان-بلاروس اشاره داشته است.

دیوید ساولیف و آرتین درسیمونیان در “رسپانسیبل استیت کرفت

در این یادداشت با جمع‌بندی برخی نظرات، گفته می‌شود که نقطه انفجار بالقوه اصلی میان ناتو و روسیه بلاروس نیست، بلکه اوکراین است. پس از اینکه اوکراین از پهپادها برای انهدام یک واحد توپخانه‌ای جدایی‌طلبان طرفدار روسیه در دونباس در اواخر اکتبر استفاده کرد، روسیه نیروهای خود را در ۱۵۰ کیلومتری مرز اوکراین مستقر کرد.

با این حال کارشناسان معتقدند تهاجم تمام عیار مسکو به کی‌یف بعید و برای روسیه «نامطلوب و بسیار پرهزینه» خواهد بود. روسیه پس از فروپاشی شوروی از چنین تلاش‌های نظامی در مقیاس بزرگ خودداری کرده و به جای آن به تاکتیک‌های بسیار کم‌هزینه در منطقه خاکستری مانند استفاده از نیروهای نیابتی، مزدوران، جنگ اطلاعاتی و نبرد سایبری متوسل شده است.

یک چرخه معیوب میان روسیه و ایالات متحده وجود دارد که هر دو طرف معتقدند «تنها از طریق نمایش قدرت می‌توان طرف مقابل را مهار کرد». در این یادداشت آمده است بسیاری در واشنگتن مخالف تعامل دیپلماتیک با روسیه هستند و ترجیح می‌دهند موضع تقابلی را حفظ کنند. در حالی که می‌توان با بازاندیشی و ایجاد «مکانیسم‌های منازعه‌زدا مانند خط تلفن اضطراری بین روسیه و ناتو» از تشدید تنش‌ها در آینده جلوگیری کرد.

دولت بایدن تاکنون علی‌رغم لفاظی‌ها، عملاً در مواجهه با روسیه محتاط بوده است. زیرا آمادگی یک برخورد نظامی هر چند اندک با روسیه را به خاطر اوکراین ندارد و در صورت بروز درگیری نظامی، اوکراین بازنده واقعی خواهد بود. گرچه مسکو نیز از تحمیل هزینه‌های چنین نبردی بر خود، اجتناب دارد.

لینک کوتاه : https://www.iras.ir/?p=3572
  • نویسنده : دیوید ساولیف و آرتین درسیمونیان
  • منبع : اندیشکده راهبردی تبیین
  • 1129 بازدید

برچسب ها

ثبت دیدگاه

انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

برچسب ها
آسیای مرکزی،روسیه،اوکراین آفریقا،روسیه آمریکا،روسیه،تحریم ارمنستان،باکو،ترکیه،ایران افغانستان،طالبان،قدرت اوراسیا،ایران،تجارت اوکراین،آمریکا،روسیه اوکراین،روسیه،آمریکا،جنگ اوکراین،روسیه،جنگ ایران،آذربایجان ترکیه،زلزله ترکیه،زلزله،امنیت رشت،روسیه،ایران،آستارا روسیه،اعراب،اوکراین روسیه،اوکراین،آمریکا روسیه،ایبورسک روسیه،ایران روسیه،ایران،اتحاد روسیه،ایران،تجارت روسیه،تاجیکستان روسیه،خاورمیانه روسیه،خاورمیانه،آفریقا روسیه،دریای سرخ روسیه،سند،سیاست روسیه،سیاست خارجی غلات،روسیه،اوکراین قزاقستان،ازبکستان قزاقستان،انتخابات قطار، ریل نفت،روسیه،آذربایجان هند،چین،بالون چین،آمریکا چین،آمریکا،بالن چین،اوکراین،جنگ،ر.سیه چین،ایران چین،ایران،اوکراین،روسیه چین،ایران،رئیسی چین،ایران،عربستان چین،ترکیه،روسیه،آسیای مرکزی چین،روسیه چین،روسیه،اوکراین چین،روسیه،ایران چین،هند چین،هژمونی،غرب چین،پاکستان،هند،هسته ای